Küçük Şehrin Büyük Öyküsü: 20 Ocak 1989 Samsunspor Kazası | 'Başka Bir Takımın Arması' ve Boluspor

9 Ocak 2012

20 Ocak 1989 Samsunspor Kazası | 'Başka Bir Takımın Arması' ve Boluspor















Geçtiğimiz günlerde Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele eden Keşan Belediyespor kafilesini taşıyan otobüs Antalya’nın Korkuteli ilçesi Kargalı mevkiinde uçuruma yuvarlanmış, can kayıplarının ve yaralıların olduğu, acı bir gün yaşanmıştı.

Bu olay akıllara, yıl dönümüne çok az bir gün kala, 20 Ocak 1989 Samsunspor kazasını hatırlattı. Bir çok Anadolu takımı gibi, Türk futbolunun önemli kulüplerinden olan Samsunspor bu olaydan sonra eski şaşalı günlerine ulaşamadı. Çok daha önemlisi Samsunspor O gün, futbolcularından Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile Teknik Direktörü Nuri Asan'ı kaybederken, birçok futbolcu da ağır yaralandı. Futbolculardan Kaptan Emin Kar, felç geçirerek futbolu bırakmak zorunda kaldı. Samsunspor'un milli kalecisi Fatih'in kaburgaları kırıldı. Kazada şoför Asım Özkan da hayatını kaybetti.

O günlerde yaralarını sarmaya çalışan Samsunspora belki maddi gücü az, ama manevi gücü oldukça yüksek olan bir destek geldi.

Kazadan sonra gelirleri Samsunspora verilmek üzere Beşiktaş ile bir maç oynayan Boluspor, maça Samsunspor forması ve Samsunspor arması ile çıkmıştır. Maçtan ne kadar gelir elde edilmiştir bilemiyoruz, aslına bakarsak paranın hiçte önemi yok, ancak biz Boluspor taraftarı olarak böyle bir olaya imza atan ve renkdaşına manevi desteğini bu şekilde gösteren Boluspor'umuzun tarihinde yer eden bu olayı sizler ile paylaşıyor, yıl dönümüne çok az bir gün kalan olayı tekrar hatırlayarak, ölenlere Allah'tan gani gani rahmet eyliyoruz.  


4 yorum:

  1. Bir Samsunsporlu olarak size "HELAL OLSUN" demek istiyorum...
    KARDES TAKIM BOLUSPOR... <3 14-55

    YanıtlaSil
  2. Renklerimiz Boşuna Mı Kırmızı-Beyaz ?
    Kuruluş Tarihlerimiz Boşuna Mı 1965 ?

    Bize O Kara Günlerde Ettiğiniz Fedakarlık Ve Yardımlarınızdan Dolayı Çok Teşekkürler..

    Adam Gibi Adamsınız..!

    YanıtlaSil
  3. Koyu bir Samsunsporlu olarak bildiğim halde tekrar okuduğumda bile gözlerim yaşardı.Helal olsun renktaşımız Boluspora..İnşallah en kısa zaman da Bolusporu da Samsunsporla beraber süper ligde ilelebet izleriz.Samsundan selamlar olsun...

    YanıtlaSil
  4. Tarih: 15.02.2014 Samsunspor 2-0 öne geçiyor ve Samsunspor taraftarı Bolu kümeye diye bağırıyor. Nereden nereye :(

    YanıtlaSil